Is het internet bij jou op kantoor erg slecht en ben je op zoek naar andere opties? Als er veel mensen op een netwerk zitten, dan kan het zijn dat het internet daardoor achteruit gaat. Dit is niet ideaal maar er zijn gelukkig veel andere opties waardoor om het internet goed te houden. Zo heb je bijvoorbeeld straalverbinding,  dit wordt ook wel micro verbinding genoemd dat microgolven gebruikt om audio en beeld naar andere mensen te sturen. Alleen wat zijn de voordelen en wat zijn de nadelen hiervan?

Straalverbinding in jouw kantoor

Het kan zo zijn dat jouw kantoor op een plek ligt die niet midden in het centrum is. Overal in het centrum en in grote steden ligt glasvezel, tevens ligt dat niet altijd in de buitengebieden van een stad, dit kan ervoor zorgen dat jouw internet dus wat langzamer is.

Internet frustraties doordat het internet sloom is, zijn irritaties waardoor je hele werkdag verpest kan zijn. In plaats van glasvezel is straalverbinding een goede optie als je net buiten de stad werkt. Bij straalverbinding wordt er een antenne of een schotel boven op jouw dak geplaatst. Als de plek waar de audio of iets anders heen moet ook een antenne of een schotel heeft dan wordt het signaal direct naar elkaar doorgestuurd, hierdoor is het internet heel erg snel en heb je geen last meer van een trage mail die niet laadt of internet die niet meteen opent.

Het is dus een verbinding die gelegd wordt in de lucht, Het is een erg veilig alternatief voor glasvezel of bekabeling. Er zijn veel bedrijven die straalverbinding kunnen installeren op het kantoor.

Een groot nadeel van straalverbinding is dat wanneer je geen directe verbinding hebt, je ook niet zo snel een signaal terug krijgt. Bovendien moet alles wel goed aangesloten zijn. Is dit niet het geval, dan blijft je internet even sloom en verandert er in principe niks.

Signet voor internetproblemen

Signet is een bedrijf dat al meer dan 25 jaar ervaring heeft met internet problemen. Zo zijn ze er om verschillende internet problemen op te lossen. Denk aan internet problemen zoals sloom internet dat telkens vastloopt. Zoals eerder verteld kan dit opgelost worden door straalverbinding aan te leggen en dit is ook iets wat Signet voor je kan doen. Je kunt bij Signet eerst om persoonlijk advies vragen om zeker te weten dat dit het beste voor jou is, dit kan heel erg helpen in de beslissing of je straalverbinding wilt aanleggen of dat je voor glasvezel wilt gaan.

Je kunt als je wilt gemakkelijk contact opnemen met een specialist die jou kan helpen met de problemen waar jij op dit moment mee zit, hoe ideaal is dat? Het is namelijk niet fijn als je een hele drukke dag hebt en haast niet bereikbaar bent door de slechte verbinding. Nu al helemaal in deze online tijd, waarbij je veel Teams meeting hebt die online plaatsvinden. Wacht daarom niet en zorg dat je jouw problemen zo snel mogelijk oplost en weer fijn kan werken op kantoor.