Een lekkage repareren begint bij het opsporen van de precieze plek waar de lek zich bevindt. Soms is dit snel gedaan, maar soms is het ook nodig om een expert in te schakelen die u helpt bij het opsporen en repareren van een lekkage. 

Wat is belangrijk bij het repareren van een lekkage? 

Bij het repareren van een lekkage is het belangrijk om te achterhalen waar de lekkage zich bevindt, hoe groot het lek is en wat je nodig hebt om het lek te dichten en te repareren. Let er dus ook op welke materialen en gereedschappen er nodig zijn om de muur of tegels te repareren als je het lek hebt gevonden.

Een lekkage vinden is meestal geen groot probleem. In de meeste gevallen is de lekkage namelijk goed zichtbaar. Toch is het niet aan te raden om het lek zelf te repareren. Als je een lek ontdekt, droog de spullen die beschadigd zijn, maar zorg ervoor dat een schade-expert nog kan zien wat de oorzaak van de schade was. Repareer daarom nog niets, tot je spullen zijn gecontroleerd door een schade-expert van de verzekering.

Wat doet de loodgieter en waar moet ik rekening mee houden?

De loodgieter maakt na het vinden van de lekkage een opening op de plek waar de lekkage zich bevindt. Dit kan bijvoorbeeld in de muur zijn, maar het is ook goed mogelijk dat het lek zich onder tegels bevindt. Vervolgens gaat de loodgieter aan de slag met de reparatie van het lek.

Let er echter op dat de loodgieter de openingen die gemaakt worden om bij het lek te kunnen, niet worden gerepareerd. Houd er daarom rekening mee dat u mogelijk een tegelzetter, stukadoor of schilder moet inhuren voor het repareren van de kapotgemaakte tegels of de opening in de muur. Hoeveel het uiteindelijk kost om een lek in huis te repareren, varieert per loodgieter. Vraag daarom altijd een aantal offertes bij verschillende experts aan.