U wilt een laserprinter kopen en u komt dit tegen: laserprinter kleur van Refurbished Printer. Refurbished wat is dat? Elektronische apparaten kunnen op 3 verschillende manieren worden aangeboden. Dit kan zijn: nieuw, tweedehands of Refurbished. Een refurbished product is vaak gebruikt maar kan ook gewoon teruggestuurd zijn. Letterlijk vertaald vanuit het Engels, betekent refurbished ‘gereviseerd’ of ‘opgeknapt’. Gereviseerde apparaten of materialen zijn nagekeken, gecontroleerd, schoongemaakt of gewist van geheugen. Dit betekent dus dat het apparaat weer terug is gesteld in fabrieksstand alsof het net uit de fabriek komt. Dit kan komen door onderdelen die opnieuw zijn toegevoegd of gewoon gereset. Dit proces betekent dat het product weer gemaakt wordt om uiteindelijk klaar voor verkoop gemaakt te worden.

Voordelen van Refurbished kopen

Refurbished is stukken goedkoper

Refurbished producten komen kan grote voordelen met zich mee brengen. Deze producten zijn 100% in orde anders worden ze 2dehands gekocht, maar zijn aanzienlijk lager van prijs.  Wanneer u deze producten nieuw in de winkel koopt schrikt u vaak af van de prijs en als u ze koop bent u behoorlijk veel geld kwijt. Wanneer u refurbished koopt bespaart u al gauw honderden euro’s.

Producten zijn bijna zo goed als nieuw

Wanneer je een op een website kijkt voor tweedehands producten kom je bijna nooit iets tegen dat amper gebruikt is. Bij een refurbished product is dit wel het geval: de producten worden altijd helemaal nagelopen en gecontroleerd, ze worden schoongemaakt en getest en gaan als nieuw de deur uit. Technisch dienen zij altijd 100% in orde te zijn. Refurbished producten worden dan ook met garantie, voor de duur van 24 maanden, aangeboden. Hiernaast heb je een wettelijke bedenktijd en recht op retour sturen.

Duidelijk op de hoogte gebracht over de conditie van het product

Bij de technisch 100% in orde zijnde producten kan namelijk wel sprake zijn van uiterlijke verschillen. Je wilt namelijk niet 100 keer onderhoud hebben aan de aankoop voor op kantoor

Duurzaamheid

Het kopen van refurbished producten is duurzaam. Je voorkomt namelijk dat deze producten, die nog lange tijd probleemloos mee kunnen gaan, onnodig worden weggegooid of vernietigd, wat erg belastend voor het milieu is. Hiernaast is elk nieuw geproduceerd product verantwoordelijk voor een grote hoeveelheid Koolstofdioxide.  Kortom, het kopen van een refurbished product is gewoon een heel slimme en groene keuze.