Er zijn tegenwoordig verschillende manieren om voor je aankopen te betalen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om je aankopen met je bankpas te betalen, maar ook een creditcard is een optie. Beide opties hebben hun eigen voor-en-nadelen, maar uiteindelijk vinden veel mensen de creditcard toch handiger. Er zijn verschillende redenen te bedenken waardoor mensen dit vinden.

Een creditcard gebruiken

Wanneer je een creditcard gebruikt, werkt de manier van betalen heel anders dan bij een bankpas. Het is namelijk zo dat je met een bankpas direct geld uitgeeft wat op je rekening staat. Op die manier weet je zeker dat je geen geld uitgeeft wat je niet hebt. Bij een creditcard geef je eerst het geld uit en komt de rekening later. Eigenlijk leen je dus iedere keer dat je een betaling doet met je creditcard geld van het creditcardbedrijf. Dit kan gevaarlijk zijn voor mensen die hier niet goed mee om kunnen gaan. Het is namelijk verleidelijk om meer geld uit te geven dan je eigenlijk zou moeten doen. Toch heeft het ook veel voordelen om gebruik te maken van een creditcard. Bovendien kost dit je niet meer geld dan een normale bankpas aangezien je een gratis kredietkaart kunt aanvragen. 

Voordelen van een creditcard

Het betalen met een creditcard heeft een aantal grote voordelen. Zo is het bijvoorbeeld bij veel creditcardbedrijven zo dat alle aankopen die je met de creditcard doet een aantal maanden verzekerd zijn. Bij sommige bedrijven loopt dit zelfs op tot een half jaar. Daarnaast is het voor mensen die vaak in het buitenland zijn erg fijn om een creditcard te hebben. Als je een goede creditcard hebt, wordt deze namelijk overal ter wereld geaccepteerd. Mensen met een normale, Nederlandse bankpas lopen in veel landen buiten Europa het risico dat zij hier niet mee kunnen betalen.