Bent u er bewust van dat de verschillende seizoenen voor verstopping, vorstschade of scheuren kunnen zorgen? Stapels bladeren tijdens de herfst kunnen de afvoeren verstoppen. Het water kan dan geen kant op en zal een lange tijd blijven liggen op het dak. De belasting die blijft liggen kan dan voor beschadigingen zorgen aan uw dakbedekking. Als het water blijft liggen met de winter ontstaat er vorstschade en door de afwisselende temperaturen van de lente en zomer kunnen scheuren ontstaan. Dit kan leiden tot lekkages dus zorg dan zo snel mogelijk voor een inspectie door een dakdekker.


Welke dakbedekking past het beste bij uw dak?

Als u wilt dat de dakbedekking een langere tijd mee gaat dan is EPDM de oplossing. Deze synthetisch elastisch rubberen materiaal gaat maar liefst 50 jaar mee en is in tegenstelling tot traditionele dakbedekkingen zeer duurzaam. PVC en Bitumen gaan een stuk minder lang mee en worden steeds vaker vervangen door EPDM. De dakdekkers en vele architecten zien de diverse mogelijkheden van EPDM al in. Het materiaal is zonder open vuur te bevestigen en in iedere gewenste lengte en breedte te verwerken. De verschillende dakbedekkingen kennen ieder een eigen levensduur en verschillen allen qua prijs en kwaliteitsverhouding. EPDM kent ook de ideale ondergrond voor een groendak. Als u voor deze ecologisch verantwoorde oplossing gaat zult u er zeker 60 jaar geen omkijken naar hebben.


De mogelijkheden tot het verwerken van EPDM

Met andere materialen als PVC en Bitumen die een stuk minder lang mee gaan, weet een EPDM specialist u te vertellen dat EPDM de ideale keuze is. U kunt het losliggend geballast laten plaatsen. Dan wordt het bevestigd middels contactlijm en niet gehecht aan de ondergrond. Dan zult u minder snel omkijken hebben naar scheuren of beschadigingen. Als u het dak renoveert is partiële verkleving vaak al voldoende. Volledige verkleving kan op beton, hout, Bitumen en gecacheerde PIR-isolatiematerialen. En als laatste optie kunt u het ook nog laten bevestigen middels inductielassysteem. Drukverdeelplaten zorgen dat het membraam bevestigd wordt zonder nodige doorboringen. Omdat deze methode ook gemakkelijk te demonteren is, is dit de duurzaamste keuze.


Bent u op zoek naar een gespecialiseerde dakdekker in de regio breda?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van EPDM voor licht hellende en platte daken? Dan kunt u bij een dakdekker Breda terecht voor reparatie, renovatie, onderhoud en reiniging aan uw dak. De dakdekkersbedrijven in Breda staan hoog aangeschreven en kunnen ook specialisten sturen ter inspectie aan uw dak. Voor verdere toelichting over het aanbod dakgerelateerde materialen gaat u naar een dakdekkersbedrijf bij u in de buurt.