Als je alweer een aantal jaar in hetzelfde kantoor bivakkeert, dan is het op een gegeven moment nodig om een en ander aan de kantoorinrichting te vernieuwen. De vloer is vaak het eerste aan de beurt, maar ook het plafond heeft op zijn tijd wat aandacht nodig. Als je een conventioneel vast plafond hebt, dan is een systeemplafond zeker het overwegen waard. Zo’n plafond geeft een professionele uitstraling aan je kantoor. Er is tegenwoordig veel keuze in materialen voor een dergelijk plafond. De meeste mensen zullen voor wit of gebroken wit kiezen, maar ook andere kleuren zijn mogelijk. Een zwart plafond is geen uitzondering.

Een snelle en voordelige oplossing

Een systeemplafond is in elke ruimte redelijk eenvoudig te monteren. Het principe van dit type plafond is eenvoudig. Vierkante of rechthoekige platen worden in een metalen frame gelegd. In de platen kun je eenvoudig spotjes, luchtroosters of luidsprekers monteren. Het metalen frame kun je over het bestaande plafond monteren. Als er nog geen plafond is, kun je het frame ook gemakkelijk monteren. Gaat er een keer een plaat kapot omdat iemand iets te enthousiast de champagne heeft laten knallen, geen probleem! Je vervangt de defecte plafondplaat eenvoudig door een nieuwe. Dat kun je met een conventioneel plafond wel vergeten.

Meer voordelen

En er zijn nog meer voordelen. Zo is het bijzonder eenvoudig om kabels, bijvoorbeeld netspanning, UTP of glasvezel netjes weg te werken. Je kunt door de plafondplaten omhoog te doen, gemakkelijk kabels van de ene naar de andere kant van je kantoor krijgen. Dit is ook heel handig als je midden in je kantoor een access point voor de kantoor WiFi wilt hebben. Een ander voordeel waar niet veel mensen vanaf weten, is dat het ook erg goed is voor de akoestiek in de ruimte. Daarnaast heb je veel minder last van een galmende brei aan geluiden. Er is meer rust in het kantoor en dat is goed voor de productiviteit. In een kantoor met dit type plafond is de lange werkdag gemakkelijker vol te houden.

De beste keuze voor je kantoor

Een systeemplafond is een efficiënte keuze voor je kantoor. Je houdt de kosten in de hand en je bent snel voorzien van een mooi plafond. Door de flexibiliteit ben je vrij om op elk moment wijzigingen aan te brengen zonder meteen op kosten gejaagd te worden.