Het repareren van een deurslot is in sommige gevallen mogelijk. Mocht je echter gebruik maken van een geavanceerd slot met inbraakpreventie en beveiliging? Dan is de kans groot dat het repareren van een slot niet lukt. Toch is het de moeite waard om het te proberen, maar hoe repareer je zelf een slot? Je ontdekt het in dit artikel.

Zelf een slot repareren

Werkt je slot niet goed of is de boel minder soepel als voorheen? Je kunt je slot in dit geval het beste repareren met een simpele slotspray. De spray zorgt ervoor dat de boel wordt ingesmeerd waardoor de sleutel minder stroef draait. Voorkomen is in dit geval de beste keus en slotspray dient bovendien als slotontdooier tijdens de koude wintermaanden. Door je slot regelmatig in te sprayen met slotspray kun je de levensduur van het slot verlengen, maar wat als het slot al kapot is? 

Slot eruit slopen 

Als je slot stuk is en het smeren van het slot niet werkt dan kun je ervoor kiezen om het slot er zelf uit te slopen. Je doet dit door de beveiligingspin in het slot te breken waarna het slot in zijn geheel uit de deur getrokken kan worden. In sommige gevallen heeft een slot een inbraakbeveiliging of verschillende pinnen die ervoor zorgen dat het slot niet gebroken kan worden.

Mocht dit het geval zijn dan dien je contact op te nemen met een slotenmaker om het slot er op een veilige manier uit te halen. Anders loop je het risico dat je niet alleen het slot maar ook de deur zelf beschadigd. De kosten van reparatie kunnen flink oplopen en wegen niet op tegen de kosten van een slotenmaker.