Er zijn steeds meer verschillende energieleveranciers met ieder zijn eigen energieprijzen. Wie te vertrouwen? Wie biedt echt aantrekkelijke aanbiedingen, om een aanzienlijke besparing te bereiken? Op een jaarbasis kan soms wel 450 euro worden bespaard! Om op deze vragen te kunnen beantwoorden, is het belangrijk dat je onderzoek doet en leveranciers vergelijkt met elkaar. Dit kan door de verschillende aanbiedingen van gas water licht via websites met elkaar te vergelijken. Je krijgt een welkomstkorting wanneer je naar een nieuwe energieleverancier overstapt. Het is dus zeker de moeite waard hier even tijd aan te besteden.

Kies je energieleverancier door een vergelijking te maken

Bij het vergelijken van uw energieleverancier moet je eerst weten hoe je je eigen elektriciteits- of gasverbruik moet inschatten. Vervolgens kan je pas de tarieven van de verschillende bestaande leveranciers bestuderen. Overstappen energie, je kan naar verschillende keuzes worden verwezen, vooral als je nieuw bent in energie en verbruik. De vergelijking laat zien hoe je het verbruik kunt inschatten en vervolgens tot welke energieleverancier je je het beste kan wenden. Je zult zien dat de energieprijzen enorm kunnen verschillen!

Welke informatie heb je nodig om licht en gas te vergelijken?

Om ervoor te zorgen dat de vergelijker het tarief biedt dat het beste bij je verbruik past, moet je informatie over je huis en de kenmerken ervan verstrekken.

Dit zijn de gegevens die je moet invoeren:

  1. De vierkante meter van het huis
  2. Gebruikelijk energieverbruik in huis
  3. Uw postcode en huisnummer
  4. Uw huidige leverancier

Ten slotte moet je een e-mail en mobiele telefoon opgeven, plus nog wat verdere persoonlijke informatie, om het gepersonaliseerde aanbod te krijgen van de leverancier die voor jou het voordeligst is.

Energieverbruik

De variatie in energieverbruik kent twee belangrijke momenten in het jaar: winter en zomer. Tijdens de zomer dwingt de heersende hitte je om de airconditioning of een ventilator in je huis te houden om je koel te houden. Beide hebben direct invloed op je budget. In de winter verhogen extreem koude dagen het energieverbruik in huis met tot soms wel 18%. Dit komt vooral door het gebruik van een elektrische boiler, verwarmende airconditioning of elektrische kachels, één van de minst vervuilende en eenvoudigste opties om te implementeren, maar tegelijkertijd één van de meest energieverslindende opties. Op internet is veel te vinden over hoe het beste energie te besparen. Dit besparen, samen met een wellicht nieuwe leverancier die beter bij je past, kan ervoor zorgen dat je jaarlijks veel geld bespaard.