Heb je wel eens een raam geïnstalleerd? Ja? Dan weet je ongeveer wat je nodig hebt, maar kun je hoogstwaarschijnlijk wel een opfrissertje gebruiken. Nee? Dan moet je deze blog al helemaal lezen! Hier vertellen wij je over de spullen die je nodig hebt om een raam te installeren. Het is namelijk wellicht niet zo simpel als je denkt. Denk er overigens ook aan dat deze blog algemene tips bevat; het is geen uitputtende lijst die je stap voor stap voorschotelt wat je zult moeten doen. Je moet nog steeds nadenken over het type raam dat je gaat installeren, de maten, de materialen en ga zo maar door. 

Beslag voor je raam

Als je niet bekend bent met de term ‘beslag’, dan klinkt dit hoogstwaarschijnlijk zeer vreemd. Toch is het niet vreemd. Beslag voor je raam duidt op de bevestigings- en sluitsystemen voor het raam. Je kunt bijvoorbeeld valraam beslag voor een valraam nodig hebben, maar weer ander beslag voor een ander raam. Het is in ieder geval zeer belangrijk dat je dit hebt, anders heb je vrij weinig aan je raam. Kijk voor de aanschaf van dit beslag hoe dan ook goed naar het type raam en naar het model, de materialen, de grootte en meer. Als je niet zo goed weet waar je terecht kunt voor dit beslag, kun je een kijkje nemen bij De Deurkrukwinkel

Gereedschap voor raaminstallatie

Dan is het nog heel belangrijk dat je de juiste gereedschappen hebt voor de installatie van het raam. Je hebt hier mogelijk wat specifieke soorten gereedschap nodig en niet de spullen die je mogelijkerwijs al in huis had. Tuurlijk zijn een schroevendraaier, een boor, een zaak, een tang en dergelijke wel handig, maar we raden je toch aan even iets verder te kijken dan je neus lang is en goed te bedenken wat je nu écht nodig hebt buiten de standaard gereedschappen. Vraag desnoods om advies aan de verkoper waar je het raam van hebt gekocht. 

De beste materialen

Ten slotte willen we nog benadrukken dat je écht moet kiezen voor de beste materialen. Of dit nu om isolatie- of bevestigingsmateriaal gaat; dat maakt niet uit. Je moet kiezen voor spullen die kwalitatief gezien in orde zijn. Als dat niet het geval is, zal je raam minder lang meegaan en dan ben je nog verder van huis. Bovendien is het gewoon veel fijner om met materialen te werken die kloppen en speciaal voor de installatie van ramen bedoeld zijn. Op deze manier maak je het net even wat makkelijker voor jezelf!