Je hebt het misschien niet door, maar op kantoor zit je heel wat uurtjes achter je beeldscherm gekluisterd. We weten allemaal dat de hele dag zitten niet goed voor je is. Daarom zijn bedrijven de afgelopen jaren steeds innovatiever geworden als het gaat om beweging en gezondheid tijdens het werk. Veel kantoren zijn al ergonomisch ingericht, maar nog lang niet allemaal. Leg de volgende items eens aan je werkgever voor (of gebruik ze voor jezelf als je thuiswerkt).

Zit-sta bureau

Een zit-sta bureau wordt steeds populairder. Je moet misschien even wennen aan het idee van staand werken, maar je zult merken dat het enorm veel voordelen heeft. Je kunt zelf kiezen of je zittend, staand, lopend of zelfs fietsend wilt werken. De afwisselende werkhouding is enorm goed voor je bloedsomloop. Bovendien heb je ontzettend veel profijt van het bewegend werken, als je ervoor kiest om te lopen of fietsen tijdens je werk. Zo zul je namelijk creatiever en productiever worden en ben je aan het sporten tijdens je werk. Zit-sta bureaus zijn er in veel verschillende vormen. Je vindt er altijd wel een die bij je past.

Bureaufiets

Een bureaufiets? Wat is dat? Het is logisch als je nog nooit van deze term hebt gehoord. Toch is het goed om je er eens in te verdiepen. Dankzij een bureaufiets kun je al fietsend je werk uitvoeren, waardoor je lekker actief blijft en ook nog calorieën verbrandt. De bureaufiets plaats je onder je bureau. Je kunt de fiets gemakkelijk verplaatsen, waardoor je ook snel weer een standaard bureaustoel kunt gebruiken. Doordat je de zithoogte van de bureaufiets kunt verstellen, is deze fiets voor iedereen geschikt. Bureaufietsen hebben niet alleen voordelen voor werknemers, maar ook voor werkgevers. Aangezien bewegen zorgt voor meer weerstand, zal er minder ziekteverzuim zijn.

Zitbal

Grote kans dat je er nog nooit van gehoord hebt, maar zitballen zijn een uitstekende uitvinding om je zithouding te verbeteren en actief te blijven tijdens het werk. Een zitbal is een oppompbare bal die dient als alternatief voor een bureaustoel. De bal stimuleert je constant om te bewegen, wat ontzettend goed is voor je bloedsomloop. Bovendien heb je geen rug- en/ of armleuning, waardoor je automatisch rechtop blijft zitten en niet onderuitgezakt in je stoel zit. De zitbal draagt enorm bij aan je creativiteit en productiviteit. Bijkomend voordeel: je traint je buik- en rugspieren tijdens je werk.