Het leegruimen van kantoren, een kantine, een archief; bedrijfsontruiming is een enorme klus, die bovendien secuur moet gebeuren. Het is niet een werkje dat je gemakkelijk zelf oppakt. Want zulke hoeveelheden spullen sorteren en weghalen, zulke oppervlakken schoonmaken en een bedrijfspand weer gebruiksklaar opleveren, dat kan je het beste aan een professionele partij overlaten. Benieuwd wanneer dit speelt? In deze drie situaties.
1. Verhuizing
Bedrijfsontruimingen hebben niet altijd een dramatische reden. Soms moet er simpelweg verhuisd worden. Ook in geval van een bedrijfsverhuizing moet er echter veel geregeld worden. Er moeten meubels uit de bedrijfsruimten verwijderd worden, in veel gevallen moet er veel gedemonteerd worden en vaak moet er een enorme hoeveelheid spullen worden verplaatst. Door te kiezen voor een algehele bedrijfsontruiming kiest u bij verhuizing voor alles-in-één. Het opruimen van de inboedel van uw bedrijf, het transport en het in originele staat opleveren van de ruimte die u gaat verlaten.
2.Bedrijfsbeëindiging
Er kunnen veel verschillende redenen zijn waarom uw bedrijf ophoudt te bestaan. Wellicht heeft u uw klantenkring en personeel overgedragen aan een andere partij, misschien gaat u met pensioen, of wachten er andere avonturen. In ieder geval is de afwikkeling van een onderneming ontzettend veel werk. En dan hebben we het nog niet eens over de praktische zaken als het leeghalen van de kantoorruimtes. Professionele bedrijfsontruiming kan ook een prachtige oplossing zijn om bedrijfsbeëindiging te vergemakkelijken. De inventaris wordt gesorteerd – en in overleg met u kan het zelfs door de ontruimer worden verkocht of weggegooid – eventuele machines worden geïnstalleerd, vloerbedekking wordt verwijderd en plafonds worden in oude staat teruggebracht. Met uw goedvinden kunnen de ontruimers er zelfs voor zorgen dat de bedrijfsruimte waar u uitgaat, of deze nu gekocht is of gehuurd, weer helemaal gebruiksklaar wordt door te schilderen, een vloer te leggen en/of muren op te knappen.
3. Faillissement
Een faillissement is meestal niet leuk, maar soms ook een nieuw begin. In ieder geval is het uiteindelijk voor iedereen een opluchting wanneer een faillissement netjes is afgehandeld. En om daarvoor te zorgen wordt vaak begonnen met bedrijfsontruiming. Op die manier kunnen nog bruikbare spullen, machines en vervoersmiddelen worden verkocht om zo nog wat opbrengsten voor de boedel te kunnen genereren. Bovendien zorgt bedrijfsontruiming bij faillissement ervoor dat een eventuele verhuurder van een pand weer zo snel mogelijk beschikking heeft over de ruimte waar hij al sinds het uitroepen van het faillissement geen huur meer voor ontvangt. Ontruiming is zo een tool om iedereen uiteindelijk wat meer lucht te geven in het geval van een faillissement.